Švestkový koláč z křehkého těsta s bramborami
Suroviny:
60 g tuku
150 g polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
100 g vařených oloupaných brambor
špetka soli
1 vejce
250 g švestek
1 lžička sorbitu
Postup:
Změklým tukem vytřeme koláčovou formu. Mouku s práškem posypeme na vál, přidáme jemně nastrouhané brambory, změklý tuk, sůl, tři čtvrtiny rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto, vyválíme a vyložíme jím formu. Poklademe je vypeckovanými půlkami švestek. Z odkrojků těsta vyválíme roličku a vykrájíme lístečky nebo kytičky, které rozložíme na ovoce, roličku na okraj těsta. Potřeme je zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a upečeme. Prochladlý koláč posypeme sorbitem a nakrájíme na dvanáct dílku (porcí).
EN:
Plum cake from frail dough with potatoes
Ingredients:
60 g fat
150 g flour
1 / 2 teaspoon of baking powder
100 g cooked peeled potatoes
pinch salt
1 egg
250 g plums
1 teaspoon of sorbitol
Procedure:
With soft wipe fat cake form. Sprinkle flour on the powder blew, add finelygrated potatoes, softened fat, salt, three quarters whipped egg and process the dough, roll into and unload it form. Spread the plum halves withut cores. Fromrests of dough roll into a roll and leaves or flowers cut, which spread to the fruit,roll dough to the edge. Brush the remaining egg, put in oven heated to 200 ° C and bake. Sprinkle cake chilled sorbitol and cut into twelve piece (portions).
This is an online cookbook with many excellent and time proven recipes. Recipes come from various cultures and a catalog of recipes is very rich in order to encourage the desire for experimentation and development of creativity in the kitchen. The aim is to give readers of cookbook stimulus for improvisation, to expand their culinary knowledge and horizons. In the kitchen should imagination have a free hands.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat