čtvrtek 4. srpna 2011

Švestkový koláč z křehkého těsta s bramborami - Plum cake from frail dough with potatoes

Švestkový koláč z křehkého těsta s bramborami


Suroviny:
60 g tuku
150 g polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
100 g vařených oloupaných brambor
špetka soli
1 vejce
250 g švestek
1 lžička sorbitu


Postup:
Změklým tukem vytřeme koláčovou formu. Mouku s práškem posypeme na vál, přidáme jemně nastrouhané brambory, změklý tuk, sůl, tři čtvrtiny rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto, vyválíme a vyložíme jím formu. Poklademe je vypeckovanými půlkami švestek. Z odkrojků těsta vyválíme roličku a vykrájíme lístečky nebo kytičky, které rozložíme na ovoce, roličku na okraj těsta. Potřeme je zbylým vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a upečeme. Prochladlý koláč posypeme sorbitem a nakrájíme na dvanáct dílku (porcí).




EN:
Plum cake from frail dough with potatoes

Ingredients:
60 g fat
150 g flour
1 / 2 teaspoon of baking powder
100 g cooked peeled potatoes
pinch salt
1 egg
250 g plums
1 teaspoon of sorbitol

Procedure:
With soft wipe fat cake form. Sprinkle flour on the powder blew, add finelygrated potatoes, softened fat, salt, three quarters whipped egg and process the doughroll into and unload it form. Spread the plum halves withut coresFromrests of dough roll into a roll and leaves or flowers cutwhich spread to the fruit,roll dough to the edgeBrush the remaining egg, put in oven heated to 200 ° C and bakeSprinkle cake chilled sorbitol and cut into twelve piece (portions).

Žádné komentáře:

Okomentovat