pondělí 1. srpna 2011

Jikry na fazolích - The eggs on the beans

Jikry na fazolích


Suroviny:
300 g jiker
2 cibule
stroužek česneku
1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
hrstka zelené petrželky
2 lžíce strouhaného kokosu
300 g fazolí
2 citróny
2 lžičky práškového cukru
4 lžíce oleje
sůl


Postup:
Na kolečka nakrájenou cibuli smažíme na troše oleje, až zesklovatí. Rozetřeme česnek s chilli nebo pálivou paprikou, přidáme k cibulce a smažíme ještě asi dvě minutky. Pak přidáme kmín, nasekanou petrželku a sůl. Vlijeme rozvařený kokos. Uvedeme do varu a nasypeme předmáčené fazole. Když jsou fazole téměř měkké, přidáme cukr rozpuštěný v citrónové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a vmícháme je k fazolím. Šťávu necháme pěkně osmahnout a pak pokrm podáváme s plackami.


EN:
The eggs on the beans

Ingredients:
300 g eggs
2 onions
clove garlic
1 / 2 teaspoon of chili or hot peppers
1 / 2 teaspoon of crushed cumin
handful of fresh parsley
2 tablespoons of grated coconut
300 g beans
2 lemons
2 teaspoons powdered sugar
4 tablespoons of oil
salt

procedure:
The wheels fry chopped onion in a little oil until zesklovatí. Spread garlic withchili or hot pepper, add the onion and fry for about two minutes. Then addcumin, chopped parsley and salt. Pour coconut overcooked. Bring to a boil andpour waterlogged beans. When beans are almost soft, add sugar dissolved in lemon juice. The remaining oil fry eggs and mix them for beans. Leave the juicenicely brown and then dish served with pancakes.

Žádné komentáře:

Okomentovat